Kohäger i Brunnsvik

De fem bilderna ovan är klickbara för större format.


Telefonen ringer ilsket och det visar sig att det är från Storgården i Brunnsvik.
Hinner inte svara utan ringer upp och rösten säger, du som är intresserad av fåglar, kom ner till oss för det går en Kohäger här nere. Packar ner kameran i ryggsäcken och knatar ner till Storgården.

Det var första gången en sådan här sällsynt fågel har setts i min omedelbara närhet i Brunnsvik den 5/5-2021 och även i Dalarna. Extra roligt var att man kunde komma i ett sådant här läge och få en bra bild på Kohägern, vilken hör hemma i och kring medelhavsländerna än de här breddgrader i Norden. Den här fågeln var den 15:e som gästar Sverige säger fågelskådarna.
Bland andra besökare hördes att fågeln har skymtas i Värmland det här året. Många fågelskådare var samlade på några ställen beroende var fågeln fanns och jag funderar hur många bilder togs från samma ställe. För min del så passade man på att förflytta mig lite och blev stående under en gran och väntade, så kom den på rätt sida räknat från mig och det blev en annorlunda bild.

Foto: N-E Nordqvist 2021-05-05
Alla går att vänta på nästa steg från den ovanliga fågeln och det var ovanligt många besökare på K-E Forsslunds Storgården denna dag. Men vem tänker på dess kulturhistoria när det vankas en sällsynt fågeljakt och få en bra bild.

 

Foto: N-E Nordqvist 2021-05-05

Medan man står och väntar för att få syn på vår gäst. Då dyker det upp en tornfalk som ryttlar över Kohägern en stund under den regniga och delvis lite snöfall under dagen. En viss förväntan uppstår, kommer tornfalken skaffa sig ett skrovmål? En del gjorde sig redo med kamerorna och den vände sig om och satte sig på elledningen, då förevigade jag motivet som nästan blev en liten fullträff rent bildmässigt.