Rälsbiten vid smörjkällaren


Under årens lopp har man gått nästan överallt inom gruvområdet, men ändå så kommer man på något nytt. Nytt och nytt? Snarare är det detaljer från den tid då det var verksamhet på gruvbacken. Man har ju trott länge att det bara var en stege som har legat på marken, men en person hade rest upp den mot en grov asp. Nu var det inte mer än några meter från smörjkällaren, skrivaren har ju sett den länge, men helt plötsligt såg man att det var rälsar på bägge sidorna och inte en stege.
Rälsbredden vid foten var 680 mm medan själva rälsens bredd där vagnen rullade på var 30 mm. Hela längden på den här rälsdelen var cirka 2750 mm och mellan de fyra rälsstöden vad det cirka 720 mm. På ena änden har det hänt något, medan på den andra av rälsen finns hålen kvar för skarvning av rälsen.
Hur har den hamnat på denna plats är lite underligt, det har kommit lite olika teorier, till exempel att de har haft rälsdelen, som underlag till att rulla in olje/smörjfett i fat in i smörjkällaren.
Min vetskap är  enligt en bild och berättelse av de som arbetade vid gruvbolaget att de byggde ett ”hisstorn” vid nedre delen av anrikningsverket för att lyfta upp vagnarna på en ställning, som de sedan körde ut malmen och tippade på upplag under den kalla perioden.
Redan år 1911 byggde man ”hisstornet” och en liten del av ställningarna syns på den bilden. När malmlagret lastades ut, finns en tanke så hamnade den här rälsen på den här platsen. Malmlagret på den här platsen var cirka 75-80 meter långt. När malmlagret hade lastats ut försvann ju rälsen på  toppen av det som liknade en ås. 

Den som är intresserad kan ju se malmlagret i bakgrunden via den här markerade länken.


Text och Foto: N-E Nordqvist 2023